סתימה בשן היא טיפול רפואי נפוץ המתבצע במרפאות רופאי השיניים ברחבי העולם. טיפול זה מיועד למנוע את התפשטות דלקת או פגיעה בשן, הנגרמת לעיתים קרובות על ידי קריוז (שחיקת שן) או פגיעה פיזית. בסיס הטיפול מתחיל בניקוי השן מחומר הדלקת או החיידקים שגרמו לנזק ולאחר מכן מילוי החלל הנוצר בחומר מיוחד שנועד לשחזר את מבנה השן ולהחזיר לה את פונקציונליותה.
### סוגים שונים של חומרי סתימה
בעת ביצוע סתימה בשן, רופא השיניים יכול לבחור באחד ממגוון חומרים. הבחירה בחומר תלויה לעיתים במיקום השן בפה, רמת הנזק, והעדפות אישיות של המטופל. חומרי הסתימה הנפוצים כוללים אמלגם, שהוא תערובת מתכות, רזין קומפוזיט, שהוא חומר פלסטי אשר משדרג את המראה האסתטי של השן, וכן סירמיק וזכוכית איונומר, המשמשים לסתימות באזורים פחות נראים או כשמבקשים פתרון הרמוני יותר עם השן. כל חומר מציע יתרונות והבדלים, כשרופא השיניים יכול לשקול את האפשרויות בהתאם לצרכים הייחודיים של המטופל.
ביצוע סתימה בשן מתחיל בהרדמת האזור המושפע, כדי להבטיח שהטיפול לא יהיה כרוך בכאב. לאחר מכן, רופא השיניים ינקה את השן מחומר הדלקת או הרקב, ויוצר חריץ או חלל בשן אשר ימלא בחומר הסתימה. בשלב הזה, ייתכן שישום מכשירים מיוחדים למניעת לחץ על שאר השניים ועל הלסת כאשר החומר מתקשה. לבסוף, החומר יקשה (לעיתים באמצעות שימוש באור ויזואלי) וישוחזר צורת השן למראהה ולתפקודה הטבעי.
לסיכום, סתימת שן היא טיפול חשוב שמטרתו לשמר את השן ולמנוע פגיעות נוספות. בחירת החומר לסתימה ודרך הטיפול יכולים לשפר את הבריאות הכללית של הפה ולהבטיח שחיוך יישמר בריא ויפה לאורך זמן.
סתימה בשן: פתרון מהיר ומקצועי להקלת כאב ומניעת נזקים עתידיים