חדשות | דעות | בלוג

עדכונים שוטפים על כל מה שחם

בדיקת מזון

בדיקת המזון היא תהליך חשוב שמתבצע על מנת לוודא את תקן האיכות והבטיחות של המזון שאנו צורכים. במזון שאנו רוכשים ישנם חומרי גלם רבים ושונים, ולכן חשוב לבדוק את המזון לפני שמצפים לצרכו.

הבדיקה של המזון כוללת מספר פרמטרים, כגון: בדיקת החומריות הכימית – בדיקת המרכיבים הכימיים המרכזיים במזון כגון שומן, חלבון, פחמימות ועשירות, אבקת סוכר ועוד. בדיקת המיקרוביולוגיה – בדיקת המיקרואורגניזמים והחיידקים השונים הנמצאים במזון ויכולים לגרום למחלות. בדיקת אורגנולפטיקה – בדיקת המרכיבים האורגנולפטיים כגון שמנים אוסמוטים, אפשריים ורעלים אחרים.

בנוסף לבדיקות אלו, ניתן גם לבדוק את הכשרות המזון לדתיים, ולבדוק את התוויות ההזהרה שמצוינות על גבי האריזה של המזון.

חשוב לציין כי בדיקת המזון צריך להיערך במעבדה מתקנת על מנת להבטיח את התוצאות המדויקות והאמינות לגבי כשרות המזון. ככל שיש יותר בדיקות ומדידות של המזון, כך תהיה לנו יותר מידע וידע גם להסתמך עליו בעת בחירת המזון שאנו קונים ומכינים.

https://www.microb.co.il/food/

שתף

כל החדשות

רוצה לחדש לנו?

כתבו לנו חדשות, כתבות או מאמרים ונשמח לפרסם אצלנו באתר את הכתבות הרלוונטיות

דילוג לתוכן