אחסון שמן זית הוא שלב קריטי בשמירה על איכות השמן והטעמים הייחודיים שלו. כדי לשמור על יתרונותיו הבריאותיים ועל הארומות המיוחדות שלו, חשוב לדעת כיצד לאחסן אותו בצורה נכונה. שמן זית חשוף לאור, חום וחמצן, גורמים שעלולים לפגוע באיכותו ובמרקם שלו.
חשוב לבחור מקום אחסון מבודד מאור וקלוקשון, לדוגמה, ארון חשכה או מגירה במטבח, על מנת להבטיח את שמירת טעמיו ואיכותו. טמפרטורת האחסון האידיאלית היא בין 14 ל-18 מעלות צלזיוס. לכן, מומלץ לא לאחסן את שמן הזית ליד תנור או מכשירים שמתאדים חום, כמו מכונת קפה.
אחסון שמן זית במיכלים מתאימים הוא עוד פרט חשוב. עדיף להשתמש במיכלים אטומים העשויים זכוכית כהה או מתכות, כיוון שהם מונעים חדירת אור. המיכ
http://www.meshekpinchas.co.il