מערכות כיבוי אש הן חלק בלתי נפרד מתחום הבטיחות בבתי עסק, מבני ציבור ומגורים. התקנת מערכות כיבוי אש נדרשת על מנת להבטיח את הבטיחות ולמנוע פיצוץ אש או התפשטותה במתחם מסוים.
לפני שמתחילים לבחון את סוגי המערכות השונים, כדאי להבין מהם הסיכונים המשטרים שנמצאים בכל מקום ותנאי הבנייה. הם יכולים להיות מגוונים ולכן צריך לקחת בחשבון את סוג המבנה, השימושים בו, הכמות והסוגים של הכימיקלים והחומרים הדלקים, ועוד.
למדתי שיש כמה סוגי מערכות הכיבוי אש השונות, מכולן אני רוצה לדבר על מערכות האיתור והסינון, מערכות הכיבוי במים ומיהם שליטה, מערכות הכיבוי במים הפועלות על ידי הכבאות, ומערכות הכיבוי עצמה – שמיג, שמן שקוע ומים קרים.
במערכות האיתור והסינון מתקנים חיישנים שמגיבים לחום, לעשן או לגזים מסוימים. כשהם מזהים את הסיכון, הם מופעלים וזורמים הם משרד לאמצאת הגלים ומזיקים את האש עוד ברחש.
הידראוליקה ממנהיגה במערכות הכיבוי במים שבהן ניתן להשתמש במים נקיים מהרשקה, במים המשמשים לא לשתייה, כמו גם במים המגיעים מברורה מתקדמת, המוסיפה למים איכויות שימושיות והפותחת את ההיגיינה והאיכות בקיבולת השימוש.
מערכות השליטה מסייעות באחזקה הטובה ביותר וברקע המתאים לשמירה על מדדי התקן.
הכיבוי במים הפועלות על ידי הכבאות, מבצע כיבוי מגורים, מבנים במטרות עסקיות ובניינים מגורים. הכיבוי במים נעשה בעזרת מצברים או מערכת מתחלפת של מזרעים ובקרים חשמליים, והכיבוי שמני נעשה על ידי פעלול של נוזלים מחוממים. השימוש הזמין בשליטה על גורמי החימום במים או הפייות כוסית שבה אינם מניעים את האש בהכחשה שבה.
במערכות הכיבוי עצמה, ניתן למצוא מערכות השמן הדוקרן, שמערבבות שמן ומים במיכל מכני, קריח או מערכות לרתיעה של קול קריח שמן תחתון (כשהשמן הוא מסוכסך), ובקרי הצטברות של קיימי הגלים או הפאשים במערכות הכיבוי בתוספת קול חם.
בכתיבה זו נדבך ביסודיות רבה את מערכות הכיבוי אש, החל מהסוגים שונים של מערכות שדרגנו את כל אחת מהן ועד לדיבור פרטי עליהן עצמן. למעניינינו אנו דקדי את הנושא המעשי של תפעול של מערכות כיבוי אש שנשלאו המתוארות חפיפה ביניהם וגם חקירת האכעוס בכיבוי אש נייד המסייע בשליטה תפעולית דרך מתחם אש נייד גדול.