מכירה של עץ היא עסקה המתבצעת בכל רחבי העולם ומשמשת מגוון רחב של צרכים – החל משימוש בבנייה, דרך יצירת רהיטים ועד לצרכים אקולוגיים. אך לא כל פעם שרוכשים עץ, חושבים על המאחורי הקלעים של המכירה, ועל השפעותיה הסביבתיות. כיצד אפשר לבצע מכירה של עץ באופן שמשרת גם את הצרכים האנושיים וגם את בריאות הפלנטה שלנו?
### אחריות סביבתית במכירה של עץ
בימינו, יותר ויותר אנשים וחברות מחפשים דרכים לצמצם את השפעתם הסביבתית. כאשר מדובר במכירה של עץ, חשוב לדאוג שהעצים נכרתים באופן בר-קיימא, כלומר, שיש מעקב וניהול הגורם למניעת נזק סביבתי ואף לתמיכה בחזרת היער לגדילה טבעית. מוסדות שונים ברחבי העולם, כמו FSC (Forest Stewardship Council), מובילים את הדרך בהבטחת כריתת עצים ומכירה אחראיות.
הפיכת מכירה של עץ לפעולה אחראית מחייבת לא רק את המכרים לעבוד עם מספקים אמינים אשר מקיימים את הסטנדרטים הסביבתיים הנדרשים אלא גם את הצרכנים להיות מודעים למקור העץ שהם רוכשים. באמצעות חינוך והגבלות משפטיות, ניתן לקדם את המודעות לשמירה על היערות וכן לעודד חקלאות עצים וניהול יערות בר-קיימא.
בחינה של הדרך בה מכירה של עץ מתבצעת יכולה להשפיע רבות על האיזון הסביבתי. ככל שנרכיש עץ ממקורות בר-קיימא, נכון יותר ומאושרת תהיה השפעתנו על כדור הארץ. לכן, חשוב לפעול באחריות ולבחור בחברות ובמוצרים שמחויבים לאיכות הסביבה והתמיכה ביערות ובחיים הטבעיים המבהירה לנו שלא רק המחיר הוא השיקול החשוב בעת הקנייה.
https://azion-diy.co.il/