בניגוד להשערות הרווחות, מיקרואורגניזמים יכולים להתפשט ולגרום לזיהום במזון ובסביבה המסביב לנו. מיקרוביולוגיה של מזון וסביבה מתעסקת בחקר ובהבנת המיקרו-אורגניזמים הקיימים בסביבה אותה אנחנו סובלים ומתפתחים בהם. בנוסף, המיקרוביולוגיה מדגשת על השפעתם של המיקרו-ביולוגים על המזון שאנו אוכלים ועל הייצור הזיהומים. המקרא יביא דוגמאות למידע שאוגד באותו נושא ותהליכים שקיימים כדי למנוע זיהומים במזון ובסביבה
https://www.microb.co.il/%d7%9e%d7%99%d7%a7%d7%a8%d7%95%d7%91%d7%99%d7%95%d7%9c%d7%95%d7%92%d7%99%d7%94-%d7%a9%d7%9c-%d7%9e%d7%96%d7%95%d7%9f-%d7%95%d7%a1%d7%91%d7%99%d7%91%d7%94/