חדשות | דעות | בלוג

עדכונים שוטפים על כל מה שחם

מדריך לשתלים דנטליים: סוגים, תהליך והתאמה

שתלים דנטליים הם פתרון חדשני ומתקדם למי שסובל מחסר חניכיים או רוצה לשפר את איכות חייו הדנטליים. שתלים אלו מאפשרים לאנשים לחזור לאכול, לדבר ולחייך בביטחון, בלי להרגיש הגבלה או אי נוחות כמו כאשר משתמשים בפתרונות זמניים או לא קבועים כמו גשרים ותותבות. שתלים דנטליים מורכבים ממספר חלקים: השתל העצמו, שהוא מעין בורג טיטניום הנשתל בלסת ומשמש כשורש השן החדשה; הראש (abutment), אשר מחבר בין השתל לכתר; והכתר, שהוא החלק הנראה של השן.

### התהליך הכולל של השתלת שתלים דנטליים

השתלת שתל דנטלי צורכת זמן, התהליך עשוי להימשך מספר חודשים ודורש תהליכי ריפוי והתאמה. התהליך מתחיל בהערכה רפואית ודנטלית מקיפה, כולל צילומים ובדיקות כדי לודא שהחולה מתאים לטיפול ושלסתו מספיק חזקה לתמוך בשתל. לאחר מכן מתבצעת הניתוח שבה מקום השתל בלסת. השלב הבא הוא תקופת הריפוי, שבמהלכה העצם צומחת סביב השתל ומאפשרת לו להתמזג עם הלסת. רק לאחר התאוששות מלאה, מתבצעת התקנת הראש והכתר, שבסופו של תהליך נראית השן כמו שן טבעית לכל דבר.

שתלים דנטליים מספקים פתרון ארוך טווח שיכול להחזיר לאדם את היכולת לאכול, לדבר ולחייך בביטחון. הם נחשבים לפתרון המתקדם והאמין ביותר לשחזור שניים אבודות, והיום, עם התקדמות הטכנולוגיה והטכניקות הרפואיות, יעילותם ואחוזי ההצלחה שלהם גבוהים מאוד. מחקרים מראים שברוב המקרים, שתלים דנטליים יכולים להחזיק מעמד לכל החיים, תוך דרישה לתחזוקה מינימלית כמו היגיינה אוראלית טובה וביקורים קבועים אצל רופא השיניים.

מדריך לשתלים דנטליים

שתף

כל החדשות

רוצה לחדש לנו?

כתבו לנו חדשות, כתבות או מאמרים ונשמח לפרסם אצלנו באתר את הכתבות הרלוונטיות

דילוג לתוכן